Locatie & Route

Het programma op zondag 16 en maandag 17 september vindt plaats in Ahoy Rotterdam.

 Ahoy Rotterdam

 Ahoy-weg 10

 3084 BA  ROTTERDAM

 

 

Beperkt openbaar vervoer op zondagochtend
LET OP: Woont u ver buiten Rotterdam? Op de vroege zondagochtend (voor 08.30) is het openbaar vervoer naar Ahoy beperkt. Houd hier a.u.b rekening mee, het is belangrijk dat u tijdig aanwezig bent.

Kom op tijd!
In verband met veiligheidsmaatregelen is het belangrijk dat u zeker een half uur voor aanvang van de lezing aanwezig bent. De deuren van Ahoy gaan open om 07:30. Koffie en cake zijn op dat tijdstip verkrijgbaar.

Wanneer u geen eigen vervoer heeft, zou u eventueel gebruik kunnen maken van carpoolen. U kunt bijvoorbeeld:
- aangeven dat u wilt carpoolen via BlaBlaCar
- een oproep doen op onze Facebookpagina met de vraag om met iemand mee te rijden
- een taxi boeken via Uber.

OPENBAAR VERVOER
Ahoy bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het metro- en busstation Zuidplein. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kijkt u op www.9292ov.nl en www.ret.nl.

Houd er rekening mee dat u een OV-chipkaart nodig hebt in de Rotterdamse openbaar vervoer. Een wegwerpkaartje met 2 metroreizen koopt u eenvoudig op Rotterdam Centraal Station bij de ingang van de metro. U kunt ook een OV-chipkaart bestellen via de webshop van de RET op www.ret.nl. Hier vindt u ook meer informatie over reizen met de OV-chipkaart.

EIGEN VERVOER
Ahoy is gunstig gelegen ten opzichte van alle uitvalswegen. Met de auto neemt u op Ring Rotterdam-Zuid (A15) de afslag Ahoy-Zuidplein en kunt u verder de borden Ahoy volgen.

Compassievol autorijden
Mensen zonder auto kunnen moeite hebben om op zondagochtend Ahoy te bereiken. Wanneer u een plekje vrij heeft in uw auto, zou u dan willen overwegen om iemand mee te nemen? U kunt een oproep voor bijrijders kenbaar te maken via onze Facebookpagina.

Vanuit de richting Amsterdam/Den Haag - U houdt de A4 aan tot Den Haag. U volgt dan de A13 richting Rotterdam en daarna de A20 richting Hoek van Holland. U neemt de A4 door de Beneluxtunnel. Vervolgens volgt u de A15 Ring Rotterdam Zuid. Op de A15 staat de afslag Ahoy aangegeven. Na de afslag let u op de borden met de aanduiding: Ahoy.

Vanuit de richting Utrecht - U houdt de A12 aan tot Gouda. U volgt dan de A20 richting Rotterdam. Op de A20 neemt u de afslag A16 richting Dordrecht/Breda. Na de van Brienenoordbrug kiest u voor de Ring Rotterdam-Zuid richting Zierikzee (A15). Op de A15 staat de afslag Ahoy aangegeven. Na de afslag let u op de borden met de aanduiding: Ahoy.

Vanuit richting Dordrecht/Breda - U houdt de A16 aan richting Rotterdam. Op de A16 kiest u voor de Ring Rotterdam-Zuid richting Zierikzee (A15). Op de A15 staat de afslag Ahoy aangegeven. Na de afslag let u op de borden met de aanduiding: Ahoy.

Vanuit richting Zeeland/Roosendaal - U houdt de A29 aan richting Rotterdam. U rijdt de A29 helemaal uit, de richting Ahoy staat al aangegeven. Daarna let u op de borden met de aanduiding: Ahoy.

Een routebeschrijving printen, klik hier.

PARKEREN
Parkeertickets voor het parkeerterrein op Ahoy zijn snel uitverkocht. We raden u aan om een parkeerkaart bij uw ticket te bestellen of, indien mogelijk, met het openbaar vervoer naar Ahoy te komen.

Sinds september 2017 is Ahoy eigenaar van een geautomatiseerd parkeersysteem. De slagboom opent automatisch bij uitrijden, na betaling, door middel van kentekenherkenning. U kunt op elk gewenst moment van de dag uw parkeerticket afrekenen bij de betaalautomaten. Wanneer u een e-ticket heeft aangeschaft dient u deze bij inrijden te scannen. Bij uitrijden opent de slagboom automatisch door kentekenherkenning.

Op vijf minuten loopafstand kunt u ook terecht in parkeergarage Zuidplein tegen de daar geldende tarieven of op de diverse P+R terreinen, zoals bij de metrostations Slinge en Capelsebrug.

Actuele reisinformatie, parkeerinformatie en een reisplanner vindt u op de website van Ahoy